verminder het risico op burn-out met sofrologie

DE burn-out is nu bekend en wordt toegepast in een grote meerderheid van beroepssectoren. Zoals uitgelegd door de psychosocioloog en psychoanalyticus, Sandrine Vialle-Lenoel¹, “Burn-out wel een soort overloop wat betekent dat de persoon niet meer kan aannemen wat hij moet aannemen.. Vaak bekend in kantoren, de burn-out slaagde er toch in om over de grens van de plaats van het bedrijf te gaan om zich direct thuis te vestigen.

Inderdaad, sinds het begin van de gezondheidscrisis in verband met Covid-19, de telewerk is steeds meer gegroeid tot het voor veel bedrijven normaal is geworden. Hoewel het voordelen heeft, vormt het ook een gevaar voor de geestelijke gezondheid van werknemers.
Zoals Sandrine Vialle-Lenoël beweert, is de samenleving getuige “een opkomst van burn-out » vanwege telewerk. “Er zijn meer risico’s bij telewerken omdat er geen is decompensatie luchtsluis ». In feite wordt het huis van telewerkers ook hun werkplek, reizen wordt verminderd en sociale relaties worden verzwakt.
Dus om het risico op burn-out te voorkomen, de sofrologie komt telewerkers ondersteunen door zijn tools aan te bieden.

Advertentie

Wilt u meer lezen?