The Nice Girl Syndrome: de hulp van sofrologie

Hoewel vriendelijkheid een mooie eigenschap is, heeft het ook zijn grenzen en het syndroom van leuk meisje¹ is een perfect voorbeeld. Inderdaad, de mensen, vooral vrouwen, werden hierdoor getroffen syndroom vinden het moeilijk om nee te zeggen, grenzen te stellen en assertief te zijn. Uit angst om onaangenaam te zijn en conflicten te veroorzaken, hebben ze de neiging zichzelf op te offeren voor anderen. Zoals gemeld door Dr Tracey Marks²psychiater:

Volgens een studie van Stanford University zijn de gewenste karaktereigenschappen bij vrouwen warmte, loyaliteit en opgewektheid, terwijl van mannen wordt verwacht dat ze assertief, onafhankelijk en dominant zijn. Veel ouders koesteren deze overeenkomstige eigenschappen bij hun zonen en dochters. “.

Sterker nog, de nice girl syndroom vindt veel van zijn oorsprong in onderwijs en de ouderlijke projecties. Dus of het nu op het werk is, thuis, deze vrouwen buigen zich achterover aanpassen aan verlangens van anderen, zelfs als dat betekent dat ze gewist moeten worden. Dus de sofrologie kan mensen mee helpen nice girl syndroom om van dit syndroom af te komen.

Advertentie

Wilt u meer lezen?