Sophrologie effectief bij het verlichten van tinnitus

Meer en meer KNO-artsen bevelen sophrologie aan bij hun tinnituspatiënten. Het is dat de methode een van de zeldzame effectieve technieken lijkt te zijn om de symptomen van deze pathologie tegen te gaan, waarmee moeilijk dagelijks te leven is.

1 op de 4 Fransen heeft er last vantinnitus in frankrijk. Als de oorzaak hiervan vreemde geluiden Soms moeilijk te identificeren, is het nu mogelijk om hun intensiteit te meten om patiënten geschikte oplossingen te bieden.

Bij afwezigheid van effectieve behandeling om deze pathologie te stoppen, blijft sophrologie een van de meest aanbevolen technieken om de symptomen te verminderen. Omdat tinnitus niet alleen dagelijks gehoorproblemen veroorzaakt, maar ook de oorzaak is van het optreden van verschillende bijbehorende aandoeningen, zoals ’angstde slaapstoornissenof de depressie.

reclame

Het C8-kanaal wijdde een volledige kroniek aan deze ziekte die veel Fransen treft. Tijdens haar rapport kunnen we de sofroloog zien Catherine Aliotta, ook auteur van de Sophrology and Tinnitus Practical Manual, voert een sessie uit die is aangepast aan deze uitgave.

Sophro Actu nodigt u uit om deze hele kolom hieronder te ontdekken:

video sofrologie en tinnitus

Wilt u meer lezen?