Sofrologie, een waardevol hulpmiddel om spanning los te laten

Meestal gerelateerd aan stress of druk, spanningen kan het welzijn van elk individu verstoren. Dagelijks komt er druk voor in verschillende aspecten: werk, gezin, koppel… Hoewel het normaal is om van tijd tot tijd stress te voelen, kan het in grote hoeveelheden verwoestende gevolgen¹ op lichaam en geest.

Inderdaad, de druk kan stress veroorzaken, of zelfs angst, de terugkerende aanwezigheid ervan kan veroorzaken veel lichamelijke problemen (verteringsstoornissen, slapeloosheid, spanning, enz.). Ook de mentaal daadwerkelijk kan vertrekken: prikkelbaarheid, gebrek aan concentratie, verlies van moreel, etc.

Advertentie

Al deze gevolgen voor het lichaam en de geest kunnen dan de aanwezige angst en stress voeden. Zo kunnen vermoeidheid en gebrek aan concentratie de situatie verergeren door te veroorzaken meer stress² en onnodige druk. Het is dus een vicieuze cirkel wie regelt.

Dus om een ​​lichter dagelijks leven te hebben en al dat gewicht te ontladen, helpt sofrologie je jezelf te bevrijden van je fysieke en mentale stress.

Wilt u meer lezen?