Sofrologie, een ondersteuning om de mentale belasting van vrouwen te verlichten

Dit Woensdag 8 Maart markeer de werelddag van de strijd voor vrouwenrechten, gewijd aan het vergroten van het bewustzijn van de rechten van vrouwen. Ook stond deze dag centraal gelijkheid tussen mannen en vrouwen, bracht een paar jaar geleden de term mentale werkdruk ter sprake. Laatstgenoemde klaagt a ongelijkheid huishoudelijke werklast.
Zoals beschreven door de socioloog van het CNRS, Jean-Claude Kaufmann³, “Vrouwen ervaren dezelfde druk als mannen, maar de term mentale belasting stuurt ze naar huis […] aan duizend dingen tegelijk moeten denken”. Volgens de socioloog lijdt inderdaad een meerderheid van de vrouwen een grotere mentale belasting dan mannen in het algemeen.

“Vrouwen daarentegen staan ​​over het algemeen centraal huishouding en de werkzaamheden die hen toekomen zijn van een heel andere orde: onderhoud linnengoed, schoonmaken, koken, kinderen”. Dus, om vrouwen van deze druk te ontlasten en hen te helpen ontdoen van deze mentale lastbiedt de praktijk van sofrologie zijn tools!

Wilt u meer lezen?