sofrologie, een extra hulpmiddel om te kalmeren

Hoewel sofrologie obsessief-compulsieve stoornissen niet kan genezen, vertegenwoordigt het een goede hulp kan de begeleiding compleet maken. Aangezien relaxatie methode5ze heeft eigenlijk veel technieken helpen om angst te verminderenen daardoor een vermindering van de verschijning van OCS-gerelateerde symptomen.

Inderdaad, de angst vertegenwoordigt een verzwarende factor vanaf het begin van de symptomen is het interessant om te leren hoe je je emoties kunt beheersen en dagelijks rust kunt vinden om kalmeer zijn OCD’s.
Hiervoor zal uw sofroloog u gedurende verschillende sessies begeleiden geef je de essentiële sleutels om uw angst te beheersen en rustiger te leven. Door technieken van gecontroleerde ademhaling en spierontspanningleer je dan je lichaam te ontspannen, maar ook je geest.

Daarnaast kan uw sofroloog u ook begeleiden het verbeteren van je gevoel van eigenwaarde van jezelf. Omdat sofrologie een uitstekend hulpmiddel is om zelfvertrouwen te krijgen, zult u dat kunnen word je bewust van je capaciteiten en een beter beeld van jezelf ontwikkelen door technieken van mentale suggestie.

Deze ondersteuning gedurende meerdere sessies stelt je dus in staat om je weer op jezelf en op je gevoelens te concentreren en dus het te negeren parasitaire gedachten. Zo kunt u uw angst en tegelijkertijd uw ocs gemakkelijker kalmeren.

Wilt u meer lezen?