Ontdek twee sofrologie-oefeningen om kalm en gefocust te zijn!

Zen willen zijn en positief? Sophrology is voor jou! Geïnspireerd door yoga helpt het je om je duistere gedachten om te zetten in positieve gedachten! Hier zijn twee oefeningen om elke dag op elk moment te oefenen!

Ademen om te focussen
Laten we beginnen met een simpele oefening, makkelijk opnieuw te doen en dat helpt bij concentratie. Deze oefening kan zittend of staand worden gedaan, met gesloten ogen.
Richt je aandacht op je ademhaling. Neem de tijd om ernaar te luisteren, volg de ademhalingsbewegingen van je buik. Als je gedachten door je hoofd hebben, let dan niet op. Blijf gefocust op de golfbeweging van je ademhaling en geleidelijk zul je je bewust worden van wat er in je lichaam gebeurt.
U kunt tot dertig ademhalingen nemen om de verbinding met uw omgeving te verbreken. Je richt je weer op je lichaam. Te proberen voor een belangrijke bijeenkomst. Je zult zien dat het de angsten kalmeert.

Rekken om te ontspannen
Deze tweede sofrologie-oefening ontspant je spieren en laat spanning los. Zit comfortabel op een stoel. Eenmaal goed gezeten, adem in door je neus. Strek tegelijkertijd uw armen omhoog en strek uw benen door uw hielen op te tillen. Blokkeer de ademhaling een paar seconden.
Laat dan voorzichtig los en adem uit door je neus. Deze oefening helpt het lichaam te ontspannen en de spanning te verzachten.
Je kunt deze beweging 3 keer herhalen om de spanningen te laten verdwijnen.

Als je daarna zin hebt om te geeuwen, als je ogen waterig zijn … Het is een goed teken, ontspanning is gearriveerd!

Wilt u meer lezen?