Adem je slecht? Stress is waarschijnlijk de grote boosdoener

Heb je zin om slecht te ademen? Weet dat stress waarschijnlijk de boosdoener is.

Waarom kan het zo natuurlijk ademen soms een probleem worden?

Als je geen luchtwegaandoening hebt, niet rookt en toch zin hebt om slecht te ademen, is stress zeker de boosdoener. Het heeft direct invloed op uw ademhaling en de situatie kan snel verslechteren als u emotioneel onrustig bent. Bij stress wordt de ademhaling thoracaal (hoog) en onvolledig en trekken de ingegraven emoties het middenrif samen. Wanneer dit na verloop van tijd aanhoudt, is het niet ongebruikelijk dat ook hartkloppingen, pijn op de borst of een gevoel van beklemming optreden.

Inderdaad, als we slecht ademen, vertoont het organisme de tekenen van een staat van alertheid: de hartslag en de bloeddruk gaan omhoog, de spijsvertering vertraagt ​​… Stel je de gevolgen voor van dit alles voor maanden en jaren!

Wat te doen bij ademhalingsmoeilijkheden?

Het eerste dat u moet doen, is naar een arts gaan om er zeker van te zijn dat er geen onderliggende pathologie is. Dan moet je beter leren ademen, bijvoorbeeld met sofrologie! Met gecontroleerde ademhaling kunt u inderdaad het lichaam en de geest kalmeren. Daarom kalmeer je je emoties en alle gerelateerde fysiologische reacties. Controle over je ademhaling is dus in zekere zin de controle over je leven terug te krijgen!

Wilt u meer lezen?