Luciole, de veelbelovende auteur, vertrouwt haar relatie tot welzijn toe

  • Kent u sofrologie?

In het verleden deed ik shiatsu, wat overeenkomsten heeft met sofrologie. Tijdens een ontdekkingstraining, tijdens een stage, leerde ik over sofrologie omdat er een programma was met sessies met een sofroloog. Ik was niet meteen ontvankelijk, vooral omdat het groepssessies waren en ik me niet op mijn gemak voelde bij andere mensen. En toen zat ik toen nog onder illegale producten, dat had ook invloed.
Drugs en alcohol wijzigen de perceptie van het lichaam, het blokkeert de emoties. Het is moeilijk om jezelf leeg te maken en verbinding te maken met je lichaam, omdat we niet dezelfde gevoelens hebben.
Later heb ik verschillende alternatieve medicijnen getest en ben ik zelfstandig sofrologie gaan gebruiken met behulp van video’s op YouTube. Voor mij is de setting erg belangrijk, ik voel me meer op mijn gemak in een kleine groep, of alleen. Het hangt ervan af hoeveel ik anderen vertrouw.

  • Hoe gebruik je sofrologie?

Ik doe het niet meer, ik gebruik kunst vooral als uitlaatklep. Ik concentreer me opnieuw op het huidige moment, luister naar mijn lichaam en kalmeer parasitaire gedachten. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het is om los te laten.
Het was kunst die me eruit haalde en mijn emoties bevrijdde.

  • Welk advies zou je geven aan iemand die sofrologie wil onderzoeken om zijn of haar welzijn te verbeteren?

Ik zou vooral de dagelijkse praktijk willen zeggen, omdat het veel voordelen heeft voor de geest en voor het lichaam. Negatieve gedachten beïnvloeden het lichaam. Als ik gestrest ben, heb ik bijvoorbeeld zweterige handpalmen, een trillende stem, rode wangen.
Ik heb veel theater gedaan toen ik jong was en meer dan 10 jaar judo. Het heeft me mentaal enorm geholpen, om de link te leggen tussen lichaam en geest. Toen ik drugs gebruikte, voelde ik mijn geest buiten mijn lichaam.
Dus voor mij betekent welzijn dat ik mijn gevoel van eigenwaarde heb herwonnen, mijn kijk op de wereld heb veranderd, alle contact met de giftige mensen om me heen heb verbroken. Hoe meer positieve gedachten we hebben, hoe meer mooie dingen ons zullen overkomen.

  • Hoe lukt het je om jezelf in je “bubbel” om te schrijven ?

Soms schreef ik toevallig onder producten omdat ik mijn gevoelens wilde markeren, ze wilde onthouden. Lange tijd daarna heb ik niet geschreven en sinds ik stopte met drugs nam mijn creativiteit weer een hoge vlucht.
Ik heb altijd een klein notitieboekje bij me en als ik een idee heb, schrijf ik het direct op. Om te schrijven komt de inspiratie, want ik wil wachten tot er iets in mijn hoofd klikt. Het is niet in bestelling. Voor mij komt de “bubbel” overeen met mijn kamer, met mijn comfort. Achteraf, waar dan ook, zelfs met omgevingsgeluid in de buurt, heb ik er geen last van.

Wilt u meer lezen?