kinderen helpen stress te overwinnen

De wereld is ingesloten en het benadrukt en maakt ons bang. Kinderen kunnen, achter hun zorgeloze lucht, ook angsten hebben. Hoe kan ik ze helpen?

Ten eerste de kind stress is niet altijd te vermijden. De ernst hangt af van de reacties op stressvolle situaties.

Stress kan positief zijn : gegenereerd door de alledaagse situaties van het kind, zoals naar school gaan, ingeënt worden, naar de dokter gaan. Kinderen moeten deze situaties doormaken, het leert hen om met frustraties om te gaan.

Het wordt als draaglijk beschouwd als het kind een situatie doormaakt die hij niet alleen aankan. Dit kan zich uiten in nachtmerries of verminderde eetlust. Dit kan nu het geval zijn, in deze periode van epidemie en opsluiting. Het kind beseft dat er iets nieuws en stressvols met de ouders gebeurt, maar niemand legt echt uit wat het is.

Adverteren

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor ouders. De eerste is om te proberen met uw kind te chatten, om erachter te komen wat zij van de situatie begrijpen. Hij ziet het misschien veel ernstiger dan het in werkelijkheid is. Zo ja, dan is het interessant om haar in eenvoudige bewoordingen uit te leggen en haar vragen te beantwoorden.

Kinderen die moeite hebben om in slaap te vallen of die ’s nachts wakker worden met nachtmerries, kunnen dat ook krijgen ademhalingsoefeningen dat de ouders overdag hebben uitgelegd. Het zal ook een moment zijn om overdag met ouders te delen, wat hem gerust zal stellen en hem zal helpen naar meer autonomie toe te gaan.

Wilt u meer lezen?