kan sofrologie helpen?

Geïnterviewd op BFMTV, deze donderdag 2 februari, Eduard Philippe toevertrouwd¹ op zijn ziekte waarin hij zijn ervaring deelt, zonder taboe. Inderdaad, de voormalige premier legt uit: “Ik verloor mijn wenkbrauwen en ik denk niet dat ze terug zullen komen. En mijn baard is wit geworden, hij valt een beetje uit, en mijn haar ook.”

Alopecia² is een ziekte die wordt gekenmerkt door het overmatig verlies van haar en/of lichaamshaar, gedeeltelijk of volledig. De oorzaken hiervan ziekte kan divers zijn, maar zoals de burgemeester van Le Havre zegt, kan stress hiervoor een trigger zijn ziekte. ” [Les médecins] vertelde me dat het de stress zou kunnen zijn”.

Hoewel hij zijn ziekte aanvaardde, Eduard Philippe wil herinneren aan de gevolgen van alopecia op eigenwaarde. “Ik heb er op mijn 52e last van […]er zijn mensen die geraakt worden alopecia, ze zijn 15 jaar oud “. Inderdaad, hoewel dit niet zo is “noch pijnlijk, noch gevaarlijk, noch besmettelijk, noch ernstig”, zoals hij opmerkt, kan het een enorme impact hebben op de geestelijke gezondheid van sommige mensen. Sterker nog, de sofrologie komt hier als een hulpmiddel voor preventie en het verkrijgen van vertrouwen om het dagelijkse welzijn te behouden ondanks de ziekte.

Wilt u meer lezen?