Heeft sofrologie zijn plaats in de behandeling van kanker?

Sinds de jaren 2000 is 4 februari gewijd aan de vechten tegen kanker¹ en zijn bewustzijn. De mogelijkheid om het nut van de sofrologie in dit domein. Deze therapeutische methode heeft inderdaad veel voordelen die het moeilijke dagelijkse leven van mensen die door deze ziekte worden getroffen, verbeteren. ziekte.

Ongeacht het type kanker, deze complementaire praktijk bij een medische follow-up stelt de patiënten in staat om tijdens hun gevecht te worden begeleid. De aanwezigheid van een sofroloog daadwerkelijk zal toestaan beter de zijne begrijpen kanker² en om extra ondersteuning te hebben om de negatieve emoties te beheersen, die normaal zijn om te voelen tijdens deze beproeving.

Reclame

Hier de sofrologie zal daarom verschillende soorten ondersteuning bieden:

  • Het beheer van emoties (stress, angst, angsten, angst, twijfels, enz.)
  • Het verlies van moraal
  • Focus op het positieve
  • De versterking van de strijdbaarheid

Om deze verbetering van de kwaliteit van leven tijdens kanker te bereiken, sofrologie is gebaseerd op ademhalings- en spierontspanningstechnieken die lichaam en geest ontspannen. Bovendien helpen mentale suggestietechnieken ook om een ​​meer vredige gemoedstoestand te vinden en een versterkte geest te herstellen.
De kracht van de geest heeft inderdaad zijn belang dankzij de opmerkelijke effecten³ hij kan op zijn lichaam hebben. Ook de deugden van sofrologie omgaan met kanker stopt niet alleen bij het emotionele aspect van zieke mensen. Ze heeft inderdaad ook veel andere waardevolle hulpmiddelen om haar lichaam te ontlasten.

Wilt u meer lezen?