kan sofrologie Bruce Willis helpen?

Deze 16 februari 2023 betekent een opluchting voor de familie van Bruce Willis die eindelijk de ziekte van de acteur kon diagnosticeren. Het was immers al een jaar geleden dat laatstgenoemde aan bepaalde symptomen van de ziekte leed (communicatieproblemen, enz.) en zijn carrière had beëindigd. Er was echter al die tijd geen diagnose gesteld. Het is eindelijk zover, de acteur lijdt aan een frontotemporale dementie (FTD), een ongeneeslijke ziekte die vertegenwoordigt 1/5e van de gevallen van dementie².

Daar DFT is een neurodegeneratieve ziekte³gerelateerd aan ziekte van Alzheimer, wat kan leiden tot aanzienlijke geheugenstoornissen, gedragsveranderingen en/of communicatie- en bewegingsproblemen. Aangezien dit type ziekte in de loop van de tijd erger kan worden, gaat de gezondheid van zieke mensen over het algemeen achteruit.

Sterker nog, de familie van de acteur doet er alles aan om het leven van te maken Bruce Willis softer en zet zich in om mensen bewust te maken van deze ongeneeslijke ziekte. Omdat, de DFT ongeneeslijk zijn, dus er is geen behandeling, maar het is mogelijk om het dagelijks leven te kalmeren door middel van methoden zoals sofrologie.

Wilt u meer lezen?