De mobiele applicatie die biedt om tinnitus te behandelen

Revolutie op het gebied van nieuwe technologieën, de nieuwe applicatie ontwikkeld door Franse onderzoekers belooft zijn gebruikers om hun tinnitus te behandelen. Eenvoudig gadget of echte virtuele therapie? Sophro Actu nodigt u uit om het onderwerp te inventariseren.

Word een acteur in je genezing. Dit is wat de makers van het project bieden stemvorkeen mobiele app die een diagnose mogelijk zou maken en verlicht tinnitus. Een belofte die zeker niet op dove oren zal vallen, vooral omdat tinnitus veel Fransen zou treffen. Een kwart van hen is inderdaad getroffen, volgens het Ipsos Institute, of drie miljoen mensen in Frankrijk.

Ontwikkeld door de start-up Meeslepende therapie, biedt de applicatie momenteel alleen het gedeelte “diagnose”, dat niet bedoeld is om de diagnose te vervangen die is vastgesteld door een KNO-specialist. Het gedeelte “behandeling” is pas volgend voorjaar beschikbaar voor € 50 / maand.

reclame

Om deze tool te ontwikkelen, gingen de ontwerpers uit van de observatie dat veel patiënten zich hulpeloos voelden tegenover hun tinnitus en bij weinig behandelingen ze moeten het overwinnen. Interessant initiatief, maar kan een eenvoudige toepassing een stoornis overwinnen die zo divers is als tinnitus?

eenvoudig bedwelmende geluiden voor sommigen, echte parasieten voor anderen, kan tinnitus heel anders worden ervaren van de ene persoon naar de andere. De oorzaken van deze pathologie kunnen ook meerdere zijn: fysiologische aandoening of psychische shock zijn in het algemeen de oorzaak van het uiterlijk hiervan vreemde geluiden. Specialisten bevelen over het algemeen meervoudig management aan om patiënten te verlichten.

Vandaag de reacties op tinnitus zijn er in feite maar weinig. En veel meer dan alleen ongemak horen, is tinnitus soms de oorzaak van verschillende aandoeningen zoalsangstde depressie of de slaapstoornissen. Veel tinnituspatiënten krijgen daarom een medicatiebeheer (anxiolytica, antidepressiva, slaappillen, enz.) om aandoeningen geassocieerd met de pathologie te verminderen.

Maar sinds enkele jaren bevelen steeds meer specialisten hun patiënten aan alternatieve methoden om de symptomen van tinnitus te verminderen. Sophrology is een van de nieuwe, niet-medicinale methoden die door de medische professie worden voorgesteld om het welzijn van patiënten te verbeteren. Meer en meer sophrologists train en specialiseer je in samenwerking met multidisciplinaire teams.

Omdat de methode het mogelijk maakt om aan alle aspecten van de pathologie te werken: zowel aan lawaai als aan alle bijbehorende aandoeningen. De eenvoud en toegankelijkheid van zijn technieken maken het ook mogelijk tinnitus-patiënten om echte autonomie te krijgen om hun tinnitus dagelijks te beheren.

Naast het bieden van concrete hulpmiddelen om symptomen te verminderen, sofrologie sessies bieden ook tinnitus essentiële luistertijden om hen te helpen herstel welzijn elke dag.

Het programma Télé Matin richtte zich op de interesse van sophrologie in de strijd tegen tinnitus. Sophro Actu nodigt u uit om de kroniek op video te ontdekken:

Wilt u meer lezen?