welke plaats voor sofrologie in het licht van deze medicijnen?

Ongeacht het type drugs, deze laatste hebben een nadelig effect op de gezondheid van de consument. Zoals de toxicologisch bioloog uitlegt, Jocelyne Arditti¹, “hun gevaarlijkheid hangt af van het product, de dosis, de frequentie en de consumptiemiddelen”. Volgens de deskundige, hoewel de zogenaamde harddrugs een beeld hebben van dodelijke drugs, zouden ze vertegenwoordigen hetzelfde gevaar dan andere drugs gecategoriseerd als “soft” (cannabis, enz.).

Ongeacht het type drug, de gevaren op korte en middellange termijn zijn nog steeds zeer aanwezig. Echter, overmatige consumptie van sommige psychofarmaca² (heroïne, morfine, enz.) kan leiden tot overdosering, met verlies van bewustzijn en vervolgens tot de dood tot gevolg.

Dus, om te slagen in de behandeling van zijn verslaving, het is belangrijk om te worden begeleid en gecontroleerd door gekwalificeerde gezondheidswerkers in het veld. Daarbij komt nog de aanwezigheid van een sofroloog stelt u in staat om veel aanvullende hulpmiddelen te hebben die u zullen helpen de nodige mentale kracht te behouden bij ontwenning.

Wilt u meer lezen?