sofrologie om je vasten sereen te beleven

Als tool voor mentale voorbereiding4sofrologie is een uitstekende manier om kalm jezelf in conditie brengen voor vasten. Inderdaad, dankzij zijn dynamische ontspanningsoefeningen5, stelt sofrologie je in staat om jezelf te bevrijden van alle spanningen die verband houden met stress of angst. Regelmatig oefenen maakt het ook mogelijk om te leren lichaam en geest verbinden om meer aandacht te besteden aan zijn lichaam.

Daarnaast maken visualisatieoefeningen het mogelijk motivatie stimuleren om je doel voor ogen te houden, om vastberaden te blijven. Ook helpen deze ademhalingsoefeningen en positieve visualisatie je aandacht te richten op prettige gedachten en gevoelens. Dit voorkomt dus het leven van een negatieve ervaring van zijn vasten en het volhouden terwijl hij ongeduldig wacht op het einde. Ook zal de beoefening van sofrologie vele andere nuttige deugden met zich meebrengen: de vitaliteit ervan stimuleren, de slaapkwaliteit verbeteren, enz.

Dankzij deze beoefening van sofrologie kun je je dus sereen voorbereiden op de Ramadan en deze technieken gebruiken tijdens het vasten.

Wilt u meer lezen?