Sofrologie, een leuke techniek voor kinderen en jongeren!

Ongeacht de leeftijd, het verloop van een sessie van sofrologie blijft nagenoeg gelijk. Echter, afhankelijk van de leeftijd van zijn cliënt, de sofroloog kunnen hun sessie enigszins aanpassen. Inderdaad, de kinderen niet dezelfde concentratietijd hebben als een volwassene, is het soms nodig om de tijd van de sessie te personaliseren.

Het is zelfs mogelijk dat sommige sessies van sofrologie voor kinderen duurt 45 min, in plaats van een uur. Desalniettemin blijven de inhoud en het werk in deze sessies in wezen hetzelfde. De start van de sessie begint met een korte discussie tussen de sofroloog en het kind om zijn behoeften te kennen. Vervolgens de sofroloog iets langer duren dan bij een volwassene om uit te leggen het kind de oefeningen om te oefenen, zodat hij alle informatie correct verwerkt.

Zodat het kind volledig kan deelnemen aan de sessie, de sofroloog zal de oefeningen van de sessie op een meer speelse manier kunnen uitleggen en begeleiden. Zoals uitgelegd Catharina Aliotta5expert in sofrologie, “om te vechten tegen de angst van de nacht, het kind trek bijvoorbeeld een beschermende pyjama aan. Hij kan ook de held van een verhaal zijn. Het werkt heel goed omdat de kinderen heb een overvolle fantasie”.

Bovendien zijn de ouders niet aanwezig, het kind kan volledig betrokken raken bij deze oefeningen. het kind zich vrij kunnen uiten. Inderdaad, als de ouders aanwezig zijn, het kind geeft om wat hij zegt”.

Ook na elke sessie het kind kan dan alle oefeningen die hij thuis heeft geleerd herhalen als hij daar zin in heeft. Zo kan hij zijn autonomie dan verder ontwikkelen.

Wilt u meer lezen?