Waarom brengt de zon ons in een goed humeur? Sophro-nieuws

Deze kleine sofrologie oefening zal je helpen vullen met een goed humeur tijdens zonnige dagen. Het hoeft niet bijzonder te worden blootgesteld aan de zon, maar gewoon in de aanwezigheid van zijn licht.

Sta op, benen op heupbreedte uit elkaar, sluit je ogen. Voel het licht door je oogleden, misschien wel de hitte van de zon. Stel je voor dat dit licht vreugde, geluk vertegenwoordigt en dat het mogelijk is om het naar je terug te brengen. Adem in door je neus en plaats je armen recht voor je uit, en breng dan je handen voorzichtig weer naar je toe alsof je armen positief geladen zijn. Raak je borst aan met je handpalmen en adem door je mond, terwijl je je armen langs je lichaam ontspant. Herhaal dit twee keer en neem tussen elke reeks de sensaties waar die dit veroorzaakt in je handen, je armen en vervolgens in je hele lichaam.

De zomer is ook een gelegenheid om verjongende momenten door te brengen: vakantie, nietsdoen, familiemomenten… Aarzel niet om deze momenten ten volle te beleven om uw positieve herinneringen te voeden en ze op regenachtige dagen in sofrologie opnieuw te beleven.

Wilt u meer lezen?