sofrologie een hulp tegen de ziekte

Zoals hij al had aangegeven, Raphael Nadal gebruik de sofrologie3 regelmatig als mentale en fysieke voorbereiding in zijn dagelijkse sport. Inderdaad, naast het gebruik als mentale voorbereiding, sofrologie kan ook nuttig zijn voor de lichamelijke gezondheid: bij het voorkomen van blessures, bij de behandeling van pijn, bij lichamelijk herstel enz. Het is daarom nuttig om het te gebruiken om de pijnen gerelateerd aan ziekte van Muller-Weiss.

Het is mogelijk om het dagelijks leven hiermee te verbeteren ziekte, leren gebruiken sofrologie als een manier van managen pijn. Catherine Aliotta4expert in sofrologie, leg dat wezen uit “Luisteren naar je lichaam helpt om jezelf te bevrijden van de angst om te bewegen dat” verhoogt de spanning5dus de pijn ». Het is inderdaad mogelijk om de sofrologie door spierontspanningsoefeningen te doen die zeer effectief zijn in het loslaten van de spanningen die in het lichaam aanwezig zijn.

Zoals dokter Isabelle Suffys uitlegt, “we zijn nog steeds veel te veel tegen” pijn fysiek en moreel, terwijl ze nauw met elkaar verbonden zijn”. Inderdaad, door de geest te werken, is het heel goed mogelijk om de intensiteit van de pijn. Sommige ziekenhuizen hebben dit heel goed begrepen sinds ze de sofrologie als een manier van managen pijn voor patiënten met chronische ziekten die verband houden met gewrichten. Dit is het geval van het Hôtel-Dieu en het Cochin AP-HP ziekenhuis6die een apparaat hebben opgezet om gewrichtsziekten te bestrijden, zoals: artrose, en die tot doel heeft technieken te gebruiken zoals: sofrologie om patiënten te helpen in het pijnlijke dagelijkse leven. Dus de sofrologie wordt geleidelijk een erkende methode die kan helpen pijn beter te beheersen en dagelijks beter te leven met een chronische ziekte.

Wilt u meer lezen?