hoe belangrijk het is om woorden te geven aan je pijn

Zoals gedefinieerd IASP1, ” de pijn is een onaangename zintuiglijke en emotionele ervaring”, die uw dagelijks leven beïnvloedt, ongeacht de intensiteit ervan. Echter, wanneer de bron hiervan kwalen is niet bepaald, de intensiteit van de pijn misschien belangrijker. Dit is het geval van Quentin Briljant²24 jaar oud, die lijdt aan pijnen onbekend sinds de kindertijd.

Inderdaad, zoals uitgelegd door de auteur en de arts Martin Winckler3is het belangrijk om er woorden aan te geven kwalen omdat “het eerste wapen tegen pijn, het is informatie”. Ken de oorzaak van zijn lijden is geen stap om over het hoofd te zien. Door uw pijn een naam te geven, kunt u stress en angst in verband met het onbekende verlichten. Het feit dat je het niet weet, kan inderdaad veel stress met zich meebrengen, wat vervolgens weer kan verhoog de intensiteit van de lijden4.

Ook het feit van het stellen van een diagnose op haar kwalen maakt het mogelijk om follow-up en een mogelijke medische behandeling te initiëren die de pijnen. Als middel tegen pijn, de sofrologie blijkt zeer nuttig te zijn als aanvullend hulpmiddel bij de medische opvolging.

Wilt u meer lezen?