Sofrologie en hartcoherentie: wat is het verschil?

Net als de hartcoherentie, de sofrologie steunt ook op technieken van gecontroleerde ademhaling gericht op vele deugden. Stressmanagement, slaapverbetering of prestatieoptimalisatie, er is voor elk wat wils! De methode van ademen gebruikt in sofrologie verschilt van de hart coherentie. Het is inderdaad gebaseerd op een tijd van inspiratie, apneu waarbij de longen gevuld zijn met lucht, dan een uitademingstijd en ten slotte apneu waarbij de longen leeg zijn.

Daarnaast wordt gecontroleerde ademhaling gebruikt sofrologie combineert met andere technieken: spierontspanning en mentale suggestie. Door al deze technieken op elkaar af te stemmen, kan de sofrologie maakt het mogelijk om het dagelijks leven te verbeteren verschillende aspecten4. Bovendien is deze methode ook nuttig om je voor te bereiden op een evenement (bevalling, wedstrijd, onderzoek, enz.), maar ook om te worden begeleid bij bepaalde ziekten of pathologieën.

Dankzij de verschillende tools kan de sofrologie vormt daarom een ​​waardevolle troef voor het verbeteren van het welzijn van iedereen, ongeacht het probleem.

Wilt u meer lezen?