een grote opsteker voor de sporters!

De sofrologie heeft veel nuttige voordelen om het dagelijks leven te verbeteren, en het is ook zeer effectief in de omgeving joch1. Of het nu gaat om het optimaliseren van herstel of het ontwikkelen van prestaties, deze methode is een uitstekend hulpmiddel voor mentale voorbereiding. Trouwens, sommige biatleten gebruik het en bevestig de voordelen om u voor te bereiden op hun wedstrijden.

Onder deze grote sporters, de biatleet Frans, Antonin Guigonnat2wereldkampioen enkelvoudige gemengde estafette, prijst het belang van mentale voorbereiding in de sport. “Elk seizoen realiseer ik me dat het deel van de geest in het succes atletisch wordt groter. Het zal zeker bepalend zijn voor een goed schot”.

Dankzij de visualisatietools kan de sofrologie staat de atleten mentaal voorbereiden op hun volgende race. Dit vereist het gebruik van positief denken, maar ook mentale beeldvormingsoefeningen om een ​​groter concentratievermogen te ontwikkelen. Dit alles komt dan van pas tijdens de test van de langlaufen, om niet te worden gedestabiliseerd door de andere concurrenten. En het zal ook zeer effectief zijn in het vergroten van de aandacht voor het schietgebeuren, waar concentratie essentieel is.
Bovendien maken gecontroleerde ademhalings- en spierontspanningstechnieken het mogelijk sportief om gemakkelijker te kalmeren wanneer ze hun race moeten stoppen om naar de schietproef te gaan.

Dus, dankzij al deze sofrologische hulpmiddelen, hen biatleten zullen in staat zijn om hun prestaties te verbeteren en aan de top te staan ​​voor de duur van dit WK!

Wilt u meer lezen?